Grote belangstelling voor Green Finance Academy

De eerste cursus van de Green Finance Academy zit vol. In totaal doen 23 medewerkers van natuurorganisaties uit binnen- en buitenland mee aan de masterclass die hen helpt om hun projecten aantrekkelijker te maken voor private financiers.

Green Finance Academy helps environmental and development professionals to successfully access private sector finance for green projects.

Mensen die nog willen inschrijven voor de masterclass van 23 tot en met 27 november komen op een wachtlijst, of kunnen zich direct aanmelden voor de volgende editie van de masterclass in het eerste kwartaal van 2016.

“De grote belangstelling voor deze masterclass toont aan dat er onder natuurorganisaties groeiende behoefte is aan het aanboren van nieuwe financieringsbronnen”, aldus Gerhard Mulder van IUCN NL, samen met Alterra en Nyenrode initiatiefnemer van de Green Finance Academy. “Die trend geldt niet alleen in Nederland, ook in andere landen. We hebben deelnemers uit onder andere Benin, Ghana en de Filippijnen.”

De vijfdaagse cursus die de Academy aanbiedt bestaat uit interactieve sessies met experts in businessontwikkeling, marketing en private investeringen. Deelnemers worden getraind om hun lopende of nieuwe projecten te transformeren tot rendabele investeringskansen voor financiers.

Mini-masterclass tijdens klimaattop
“Gesteund door de enthousiaste reacties kijken we verder naar activiteiten die de Academy kan ontplooien om de brug te slaan tussen investeerders en maatschappelijke organisaties”, vertelt Mulder. Tijdens de aanstaande VN-klimaattop in Parijs zal de Green Finance Academy in het paviljoen van de Nederlandse delegatie bijvoorbeeld een mini-masterclass verzorgen. “Ook denken we eraan de cursus in andere landen te gaan geven.”

Meer info: www.nyenrode.nl/gfa

Go to top