Hét groene debat voor de Europese verkiezingen

IUCN NL, Leaders for Nature en Natuurmonumenten organiseren op 12 mei een verkiezingsdebat over natuur en economie. 

Natuurmonumenten

Je kunt het hele debat terugkijken:

Nederlandse kandidaten voor de verkiezingen voor het Europarlement gaan met elkaar in debat over de vergroening van Europa. Deelnemers zijn Flora Goudappel (PvdA), Erik Wesselius (SP), Dirk Gotink (CDA), Gerben Jan Gerbrandy (D66), Bas Eickhout (GroenLinks), Anja Hazekamp (Partij voor de Dieren) en Joanne van der Schee-van de Kamp (ChristenUnie/SGP). Radio 1-presentatrice Lucella Carasso is gespreksleider. Het debat vindt plaats in Den Haag op 12 mei van 16.00 tot 18.00 uur. De volledige uitnodiging is hier te bekijken.

Bouwen met natuur
Centraal in het debat staat de vraag: welke stappen Europa moet zetten voor een zo’n sterk mogelijke en duurzame economie? Wat heeft Europa ons te bieden als het gaat om het verbinden van economie en ecologie? Hoe gaat Europa zorgen dat het ontwerpen en bouwen mét de natuur (Building with Nature) gebeurt en niet ten koste van die natuur?

Vergroening van de economie is een belangrijke doelstelling van de Europese Unie. Ook IUCN NL zet zich daarvoor via haar diverse initiatieven in, zoals Platform BEE en Leaders for Nature. Natuurmonumenten werkt via projecten als Oesterdam aan het bouwen met natuur.

Persoonlijke videoboodschappen
In deze videoboodschap geven diverse kandidaten hun visie op natuur en economie.

Go to top