Nationale Postcode Loterij helpt veiligheid natuurbeschermers vergroten

IUCN NL heeft op het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij een extra bijdrage van 2.180.000 euro gekregen voor het project ‘Bescherm de natuurbeschermer’. Dit project verbetert de veiligheid van bedreigde natuurbeschermers in Colombia, Peru, DR Congo, Indonesië en de Filippijnen. IUCN NL werkt hiervoor samen met Milieudefensie, Friends of the Earth International en Global Witness.

IUCN NL is supported by Dutch Postcode Lottery

Wereldwijd worden elke week twee natuurbeschermers vermoord. Een veelvoud daarvan krijgt dagelijks te maken met bedreigingen, intimidaties en fysiek geweld. “Dankzij de steun van de Nationale Postcode Loterij kunnen we actie ondernemen om dit geweld te signaleren, te voorkomen en te bestraffen, en om opvang te bieden aan onschuldige slachtoffers”, aldus Gemma Span van IUCN NL.

Vaste bijdrage
In totaal schonk de Nationale Postcode Loterij tijdens het gala, met George Clooney als eregast, een recordbedrag van 328 miljoen euro aan goede doelen. IUCN NL ontving naast de extra bijdrage ook een jaarlijkse vaste bijdrage van 900.000 euro. Met deze financiële steun van de loterij heeft IUCN NL in de afgelopen jaren al meer dan 32.000 hectare natuur helpen beschermen.

Lidorganisaties in de prijzen
Ook diverse lidorganisaties van IUCN kregen goed nieuws. Natuurmonumenten ontving 1,9 miljoen euro om haar gebieden toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. Vereniging Nederlands Cultuurlandschap gaat het eeuwenoude Maasheggenlandschap in Noord-Brabant veiligstellen. 

 

>> Lees hier het persbericht van de Postcode Loterij.

Go to top