Bedrijven blikken vooruit op Natural Capital Protocol

Over minder dan een jaar wordt het Natural Capital Protocol uitgebracht. Dit protocol biedt de standaard voor het meten en waarderen van natuurlijk kapitaal voor bedrijven. Nu al blikken bedrijven van over de hele wereld en uit 15 verschillende sectoren vooruit op dat protocol.

Natural Capital Coalition

In een vandaag uitgebracht rapport vertellen zij wat zij denken dat nodig is voor een snelle acceptatie en implementatie van het protocol. Ook verscheen vandaag een concept van het uiteindelijke protocol, waarin beschreven staat welke 10 stappen een bedrijf moet zetten bij het in kaart brengen van zijn impact op en afhankelijkheid van natuurlijk kapitaal.

IUCN NL is betrokken bij de ontwikkeling van het protocol, waarin inmiddels meer dan 150 bedrijven interesse hebben getoond. Mathew Parr: “Het verankeren van natuurlijk kapitaal in besluitvorming is essentieel voor de transitie naar een groene economie. IUCN NL is trots deel te nemen aan de ontwikkeling en het testen van deze vooruitstrevende standaard. Het protocol zal het voor de leden uit onze bedrijvennetwerken Leaders for Nature en Platform BEE een stuk makkelijker maken om veranderingen aan te brengen in hun bedrijfsvoering. Veranderingen die bijdragen aan hun financiële én duurzaamheidsprestaties.”

Vanaf oktober 2015 gaan bedrijven in een pilotprogramma aan de slag met het testen van de conceptversie. Het definitieve protocol wordt eind juni 2016 gelanceerd.

Voor meer informatie, neem contact  op met Mathew Parr, (020 3018 261).

Work area: 
Business
Location: 
West and Central Africa
Go to top