Postcode Loterij geeft miljoenenschenkingen voor natuur

Bijna honderd goede doelen ontvingen dit jaar een schenking van de Postcode Loterij. Ook IUCN NL kreeg gisteren, tijdens het Goed Geld Gala, een bedrag van 900.000 euro toegekend. Hiermee steunt IUCN NL het behoud en duurzaam gebruik van natuur in meer dan 20 landen.

IUCN NL is supported by the Dutch Postcode Lottery.

In totaal doneerde de Nationale Postcode Loterij gisteren een recordbedrag van ruim 312 miljoen euro aan al deze goede doelen die werkzaam zijn op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland.

Lidorganisaties
Onder de beneficiënten zijn ook vele lidorganisaties van IUCN. Het Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten, ARK en de Vogelbescherming Nederland krijgen een schenking van 13,5 miljoen euro voor het natuurherstel in en om het Haringvliet. Het project 'Grijs, Groen & Gelukkig' van IVN ontving ook een schenking van bijna 2 miljoen. Dit project brengt ouderen die in en rond zorgcentra wonen de natuur in. Tot slot ontving DCNA, Dutch Caribbean Nature Alliance, een bedrag van 1,6 miljoen om haaien te redden.

Helft naar goede doelen
De miljoenenschenkingen aan goede doelen zijn mogelijk gemaakt door de 2,5 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. Van ieder lot dat zij kopen gaat de helft naar goede doelen. 

Landaankoopfonds
IUCN NL is al jaren beneficiënt van de Postcode Loterij. Met de financiële steun van de Nationale Postcode Loterij beheert IUCN NL sinds 2001 het aankoopfonds Small grants for the Purchase of Nature (SPN). Het fonds stelt natuurorganisaties in zuidelijke landen in staat om eigenaar te worden van lokale natuurgebieden en deze te beschermen. Sinds de oprichting in 2001 heeft SPN de aankoop van ruim 27.000 hectare mogelijk gemaakt.

Go to top