Alertis Berefeest op zaterdag 30 augustus

Zaterdag 30 augustus organiseert Alertis, stichting voor beer- en natuurbescherming, weer het jaarlijks terugkerende Berefeest.

Alertis is one of the member organizations of IUCN

Tijdens dit familie-evenement staat Ouwehands Dierenpark Rhenen van 16.00 tot 22.00 uur in het teken van de beren. In en rond Het Berenbos is er van alles te doen. Ook musicalster en ambassadeur van Alertis, Kelvin Wormgoor, verzorgt weer een optreden.

Avondopenstelling
Dit jaar is het Berefeest van 16.00 tot 22.00 uur, een unieke mogelijkheid om Het Berenbos en Ouwehands Dierenpark in de avond te beleven. Donateurs van Alertis hebben voor dit feest toegangsbewijzen ontvangen, maar alle bezoekers van de dierentuin kunnen op deze dag meedoen met de festiviteiten.

Speciale gasten
Kelvin Wormgoor is een enthousiast berenliefhebber en al jaren ambassadeur van Alertis. Deze musicalster van formaat was dit jaar te bewonderen in de succesvolle musical Jersey Boys. Zaterdag zingt hij in de burcht van Het Berenbos voor de beren. De bezoekers mogen stiekem ook meeluisteren... ! De shows beginnen om 16.30 uur en duren tot 18.00 uur. Naast Kelvin zal ook de Nadine Foundation aanwezig zijn. Wanda en Jacques Beemsterboer geven graag informatie over het bestrijden van zinloos geweld.

Maria en Pesho
Op 16 mei kwamen de Bulgaarse beren Maria en Pesho aan in Het Berenbos. Na een lange quarantaine periode genieten beide beren sinds enkele weken van de vrijheid in Het Berenbos, na jarenlang opgesloten te hebben gezeten in een betonnen bak. Het is de eerste keer dat de beren het Berefeest meemaken, maar ze zullen er ongetwijfeld van genieten. Bezoekers kunnen de beren bekijken vanaf het observatieplatform of de looppaden.

Berefeest
Elk jaar biedt Alertis haar donateurs en relaties een feestelijke dag aan in en rond Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Tijdens dit Berefeest kunnen kinderen zich laten schminken tot beer of wolf, meedoen met berenmemorie en het geluidenspel, en natuurlijk de beren bekijken. Bij diverse stands wordt informatie gegeven over de beren, en liggen leuke spulletjes zoals T-shirts, spreekbeurtpakketten en verjaardagskalenders.

Dit persbericht is uitgegeven door Alertis, een van de Nederlandse lidorganisaties van IUCN.

Go to top