Duurzaam inkopen voor biodiversiteit

Het inkopen van duurzame materialen kan behoorlijk lastig zijn, vooral gezien het enorme aantal labels en certificaten dat vandaag de dag op de markt is. IUCN NL organiseert op maandag 16 juni een master class over de laatste ontwikkelingen in de duurzame inkoop van landbouwproducten, biomaterialen en metalen. 

Platform BEE

Sprekers zijn Anniek Mauser, directeur duurzaamheid bij Unilever Benelux en winnares van de titel 'CSR Manager van Nederland' in 2013. Zij zal een kijkje in de keuken van Unilever's duurzaamheidsbeleid geven. Rolf Hogan, directeur van de Roundtable on Sustainable Biomaterials zal inzicht bieden in de beschikbare labels, indicatoren en instrumenten voor het inkopen van duurzame biomassa en andere biomaterialen. Giulia Carbone, adjunct directeur van IUCN‘s Global Business and Biodiversity Programme, zal je informeren over de laatste ontwikkelingen voor de inkoop van duurzame metalen en je in de incubator sessie op weg helpen met een robuuste strategie voor de inkoop van metalen. Jerwin Tholen, directeur KPMG Sustainability zal inzicht geven in de handelingsperspectieven voor duurzame inkoop van agro-grondstoffen.

De masterclass wordt georganiseerd in de Haaienzaal van Diergaarde Blijdorp van 16.30 tot 21.30 uur. De organisatie is in handen van Platform BEE en Leaders for Nature in samenwerking met het Grote Bedrijven Netwerk van MVO Nederland. Voor deelname kunt u contact opnemen met Bette Harms([email protected]), coördinator van de Leaders for Nature Academy.

Go to top