Awards voor jonge natuurbeschermers

Op 25 april reikt de stichting Future for Nature drie awards uit aan jonge natuurbeschermers. De winnaars, geselecteerd door een internationale jury, ontvangen elk 50.000 euro prijzengeld om hun belangrijke werk voort te zetten. De presentatie van de ceremonie is in handen van IUCN NL-directeur Maas Goote.

Leela Hazzah

In totaal dongen 126 natuurbeschermers uit 58 landen mee naar de prijs. Uit de tien genomineerden werden drie winnaars gekozen: Leela Hazzah, Caleb Ofori Boateng en Bronwyn Maree. Hazzah werkt in Kenia samen met de lokale Masai-bevolking om leeuwen te beschermen. Boateng zet zich in voor de bescherming van een bedreigde kikkersoort in Togo. Via kerkdiensten en lessen op school informeert hij de lokale bevolking over het nut van de kikker en de noodzaak om deze te beschermen. In Zuid-Afrika werkt Maree samen met vissers aan nieuwe vistechnieken die voorkomen dat albatrossen stikken in de vishaakjes.

Goote is trots dat hij de ceremonie mag leiden. “De planeet staat voor grote uitdagingen. Om deze het hoofd te bieden is het belangrijk dat een nieuwe generatie van jonge, bevlogen natuurbeschermers opstaat én aangemoedigd wordt. Future for Nature doet dit op een fantastische manier.”

Het evenement met eregast Iain Douglas-Hamilton wordt gehouden in het Arnhemse dierenpark Burgers’ Zoo, dat tevens hoofdsponsor is van de stichting Future for Nature.

Go to top