IUCN NL helpt bedrijven lessen trekken uit de natuur

De natuur kan ons waardevolle lessen leren voor de overgang naar een duurzame, groene economie. Onze planeet functioneert immers al meer dan 3,8 miljard jaar op een duurzame manier. Op 2 april gaat IUCN NL samen met bedrijven op zoek naar de beste ideeën uit de natuur tijdens een masterclass in Wageningen.

Platform BEE

Sprekers zijn Louise Vet, bestuurslid van IUCN NL en directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW), en Saskia van den Muijsenberg, oprichter van Biomimicry NL. Zij zullen ingaan op het thema nature-based solutions: hoe kunnen de strategieën die planten en dieren gebruiken om te overleven worden toegepast om menselijke problemen op te lossen?

Organisator Bette Harms van IUCN NL: “De natuur is een bron van slimmigheid. Door goed te kijken naar wat de natuur te bieden heeft, kunnen we komen tot duurzame innovaties op het gebied van productdesign en organisatie. Zo zetten we belangrijke stappen naar een duurzame en groene economie.”

De bijeenkomst wordt gehouden in Nederlands eerste Cradle to Cradle gebouw van het NIOO-KNAW in Wageningen. De organisatie is in handen van Platform BEE en Leaders for Nature in samenwerking met het Grote Bedrijven Netwerk van MVO Nederland. De masterclass is bedoeld voor senior managers in productontwikkeling, sales en duurzaamheid. Voor meer informatie en aanmelden, klik op de link in het rechtermenu.

Platform BEE stelt tien extra toegangskaarten beschikbaar voor innovatieve MKB bedrijven. Neem contact op met Bette Harms om hiervoor in aanmerking te komen.
 

Go to top