Postcode Loterij steunt IUCN NL met 900.000 euro

De Nationale Postcode Loterij reikte gisteravond op het jaarlijkse Goed Geld Gala een cheque van 900.000 euro uit aan IUCN NL. Dit bedrag gebruikt IUCN NL voor wereldwijd behoud van de natuur. Ook doneerde de Nationale Postcode Loterij 14,4 miljoen euro aan Peace Parks en het Wereld Natuur Fonds om in Afrika de neushoorn van de ondergang te redden.

IUCN NL receives the donation of the Dutch National Postcode Lottery

Dit project, gefinancierd vanuit het Droomfonds, heeft als doel om de met uitsterven bedreigde neushoorn te redden van stropers die uit zijn op de hoorn van het dier. Door de hoorn te behandelen met onschadelijke chemicaliën en verf wordt deze waardeloos voor stropers. De komende vijf jaar zullen Peace Parks en het WNF zoveel mogelijk neushoorns behandelen in negen Afrikaanse landen. Ook willen de organisaties de internationale criminaliteit rond de smokkel van neushoornhoorns aanpakken.

Natuurpolder
De Vogelbescherming, net als WNF een van de lidorganisaties van IUCN, ontving een eenmalige extra bijdrage van 2,3 miljoen euro om het leefgebied van weidevogels te verbeteren. Met het geld kan 40 procent van de Terschellinger polder natuurpolder worden.

Recordbedrag
In totaal schonk de Nationale Postcode Loterij een recordbedrag van ruim 302 miljoen euro aan 101 goede doelen, waaronder vele lidorganisaties van IUCN. De miljoenenschenkingen aan goede doelen zijn mogelijk gemaakt door de 2,5 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. Van ieder lot dat zij kopen gaat de helft naar goede doelen. Dankzij een groeiende loterijopbrengst kan er dit jaar bijna 12 miljoen euro meer aan goede doelen geschonken worden dan het afgelopen jaar.

Landaankoopfonds
IUCN NL is al jaren beneficiënt van de Postcode Loterij. Met de financiële steun van de Nationale Postcode Loterij beheert IUCN NL sinds 2001 het aankoopfonds Small grants for the Purchase of Nature (SPN). Het fonds stelt natuurorganisaties in zuidelijke landen in staat om eigenaar te worden van lokale natuurgebieden en deze te beschermen. Sinds de oprichting in 2001 heeft SPN de aankoop van ruim 27.000 hectare mogelijk gemaakt.

Go to top