Boliviaans natuurreservaat verdubbeld in omvang

Het Barba Azul Reservaat in Bolivia is in het afgelopen jaar ruim twee keer zo groot geworden. Hierdoor worden blauwkeelara’s, poema’s, jaguars, manenwolven en honderden soorten vogels beter beschermd. IUCN NL leverde een cruciale bijdrage aan deze uitbreiding.

Blue-throated macaw

“In december 2012 maakten we al bekend dat we 85.000 euro uit ons landaankoopfonds beschikbaar konden stellen”, vertelt Marc Hoogeslag van IUCN NL. Dat bedrag was goed voor de aankoop van 1.900 hectare. Sindsdien heeft de Boliviaanse organisatie Fundacion Armonia, die het reservaat beheert, nog een aantal andere fondsen weten te werven. Met als resultaat dat dit natuurgebied van 4.700 hectare naar bijna 11.000 hectare is gegaan. “Dat wij onze steun al hadden toegezegd hielp Armonia enorm bij het vinden van andere donoren”, aldus Hoogeslag.

De savanne in dit deel van Bolivia wordt bedreigd door de komst van boeren die er hun vee laten grazen. Ook branden, illegale jacht en het vangen van ara’s voor de handel zetten dit unieke gebied onder druk.

Het landaankoopfonds van IUCN NL wordt gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij.

Go to top