Peruaanse partnerorganisatie wint prijs voor beste campagne

De Peruaanse milieuorganisatie Sociedad Peruana de Derecho Ambiental (SPDA) heeft een belangrijke prijs gewonnen voor de beste communicatiecampagne van 2013. IUCN NL ondersteunt SPDA sinds 2008.

Poder Think Tank del año

Via websites, sociale media en televisie wakkerde SPDA het debat over milieukwesties en sociale ontwikkeling in Peru aan. Dat deden zij op zulke indrukwekkende wijze dat een onafhankelijke jury besloot de eerste Poder Think Tank award uit te reiken aan SPDA. De prijs is een initiatief het Latijns-Amerikaanse tijdschrift Poder en de blog On Think Tanks.

SPDA is in de 26 jaar sinds de oprichting uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke milieuorganisaties van Latijns-Amerika. De oud-directeur van SPDA, Manuel Pulgar Vidal, is zelfs opgeklommen tot de huidige minister van Milieu van Peru.

IUCN NL heeft SPDA in de afgelopen jaren ondersteund bij de beïnvloeding van het overheidsbeleid over biobrandstoffen in Peru. Op dit moment werken beide organisaties samen aan de bestrijding van illegale mijnbouw in het land.

Go to top