Documentaire over natuurherstel online te bekijken

Iedereen kan een bijdrage leveren aan een gezonde aarde. Dat was de centrale boodschap tijdens de première van de documentaire What if we change, gisteren in bioscoop Rialto Amsterdam. De documentaire is vanaf vandaag te bekijken op de website van What if we change.

What if we change

De vijftig minuten durende documentaire toont fragmenten van natuurherstelprojecten in India, Bolivia, Bonaire en Mali. “De film laat de lokale mensen aan het woord over hun relatie met de natuur in hun leefomgeving”, vertelt Marle de Jonge, projectcoördinator van What if we change.

“Als geen ander weten zij: de natuur vormt de basis van ons welzijn. En door die natuur weer gezond te maken, verbetert ook de kwaliteit van hun eigen leven en dat van hun gezinnen.” Met het herstel van kwetsbare gebieden keren namelijk belangrijke functies van ecosystemen zoals schoon water en een vruchtbare grond terug. De Jonge: “De sleutel tot verandering ligt bij onszelf, we hebben soms alleen wat inspiratie nodig. Dat is precies wat deze film biedt.”

Ook de Nationale Postcode Loterij, die het project steunt, denkt dat een film een breed publiek kan enthousiasmeren voor natuurbehoud en -herstel. Tatiana van Lier, hoofd public affairs: "Iedereen kan bijdragen aan een groene, rechtvaardige wereld. Ik hoop dat veel mensen de documentaire gaan bekijken en zich geroepen voelen zelf iets te gaan doen."


Go to top