Leaders for Nature netwerk open voor Indiase bedrijven

Indiase bedrijven en multinationals actief in India kunnen vanaf deze week lid worden van het bedrijvennetwerk Leaders for Nature, dat zich inzet voor de vergroening van de economie. Deze aankondiging werd gedaan tijdens een duurzaamheidstop in New Delhi met ruim 200 Indiase zakenmensen van bedrijven als Tata, ITC, Yes Bank, Rio Tinto, en Holcim.

Mr. Hem Pande (Joint Secretary, Ministry of Environment and Forests, Government of India) speaks at the IUCN Sustainability Solutions plenary session.

De Indiase tak van Leaders for Nature is een initiatief van International Union for Conservation of Nature (IUCN) in samenwerking met de Confederation of Indian Industry (CII), ontwikkelingsorganisatie Hivos en de natuurorganisaties Wildlife Trust of India (WTI) en IUCN NL, het Nederlandse kantoor van IUCN.

Na een fase van voorbereiding is het netwerk nu opengesteld voor individuele bedrijven die hun bedrijfsvoering willen vergroenen. Daan Wensing, manager van Leaders for Nature: “Ieder bedrijf is afhankelijk van de diensten die de natuur biedt. Het is daarom essentieel dat natuurlijk kapitaal geintegreerd wordt in de bedrijfsstrategie. Voor de toekomstbestendigheid van individuele bedrijven, maar ook om de volgende stap te zetten naar een duurzame economie.” Leaders for Nature ondersteunt haar leden hierbij met inspiratie, kennis en training en projectbegeleiding.

Tijdens de bijeenkomst, georganiseerd door CII, spraken onder andere de Indiase overheid en multinationals als Tata Steel hun enthousiasme uit over de start van het netwerk. Ook de samenwerking in India tussen Leaders for Nature en de World Business Council on Sustainable Development (WBCSD) werd bekrachtigd.

In Nederland bestaat Leaders for Nature sinds 2005. Twintig multinationals, waaronder Philips, DSM en AkzoNobel, zijn lid. Het Indiase netwerk hoopt in het komende jaar tussen de 10 en 15 bedrijven te verwelkomen, om vervolgens uit te groeien naar een netwerk van minimaal 40 bedrijven.
 

Location: 
India
Go to top