Artis recyclet eigen reclamecampagne

Vanaf deze week zijn in de Artis-winkel tassen te koop die gemaakt zijn van de Artis-reclame ‘Artis in bloei’. De tassen zijn gemaakt van het doek dat het Overhoeksgebouw in juni sierde. Deze reclame is ontwikkeld ter ere van het 175-jarig bestaan van Artis en bestond uit beelden van onder andere een leeuw, flamingo’s, bloemen en zebra’s.

Artis is one of the member organizations of IUCN

Uit het torendoek zijn meer dan 1000 tassen en opbergzakken gemaakt. Van iedere tas is maar één exemplaar in omloop, voor iedere tas is een ander stuk doek gebruikt. Iedere tas is dus een uniek exemplaar. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het nieuwe olifantenverblijf dat Artis hoopt te realiseren.

Duurzaamheid
Artis vindt duurzaamheid erg belangrijk en probeert op verschillende manieren spaarzaam om te gaan met energie. Artis kijkt ook naar de mogelijkheden om producten te recyclen. De tassen en opbergzakken zijn duurzaam gemaakt van gerecycled materiaal en zijn lokaal geproduceerd door het jonge en innovatieve ontwerpersduo Jonghlabel, in samenwerking met Artis. De tassen zijn in de Artis-winkel en via artis.nl te koop en kosten €29,95, de opbergzakken kosten €25,50 voor de grote variant en €20,50 voor de kleine.

Nieuw olifantenverblijf
Artis viert dit jaar haar 175e verjaardag en vraagt een cadeau. Artis wil graag een nieuw olifantenverblijf. Het nieuwe buitenverblijf voor de olifanten moet op een deel van het huidige parkeerterrein van Artis komen. Voor zo’n uitbreiding is veel geld nodig. En daar heeft Artis als goed doel alle hulp bij nodig. Op artis.nl/olifanten vind je een overzicht van hoe je Artis nog meer kan helpen om het nieuwe olifantenverblijf te realiseren. Met een groter olifantenverblijf kan Artis meer ruimte bieden aan Mumba en haar moeder en zus én kan de kudde uitbreiden met een bul, een mannetje. Dit is zeer wenselijk voor het fokprogramma voor de bedreigde Aziatische olifant.

Dit persbericht is uitgegeven door Artis, een van de Nederlandse lidorganisaties van IUCN.

Go to top