IUCN World Parks Congress 2014 website gelanceerd

In aanloop naar de World Parks Congress in 2014 heeft IUCN deze week een speciale website gelanceerd.  De website, www.worldparkscongress.org, geeft informatie over het programma van de bijeenkomst, thema’s, partners en voorgaande congressen.

Divers admire groupers and sharks in a Caribbean Marine Protected Area

Het zesde IUCN World Parks Congress staat gepland van 12 tot 19 november 2014 in Sydney, Australië. Het congres, dat eens in de tien jaar wordt georganiseerd, is de meest invloedrijke bijeenkomst van organisaties die betrokken zijn bij het beheer van beschermde gebieden en waar de toekomstagenda voor natuurparken wordt vorm gegeven. Met als thema Parks, People, Planet: Inspiring Solutions zal tijdens de aankomende editie worden onderzocht hoe natuurparken innovatieve oplossingen kunnen bieden voor de dreiging van klimaatverandering en uitputting van natuurlijke hulpbronnen.

Beschermde gebieden - nationale parken, natuurreservaten, ‘community conserved areas’ enzovoort - zijn een belangrijke steunpilaar voor het behoud van biodiversiteit. Tegelijkertijd dragen ze bij aan het welzijn van mensen in de regio, bijvoorbeeld doordat ze voor zuiver water zorgen.
 

Go to top