IUCN NL ontvangt 1 miljoen van de Nationale Postcode Loterij

Op donderdag 31 januari jl. was de jaarlijkse bijeenkomst voor de begunstigden van de Nationale Postcode Loterij op Landgoed Oostbroek in De Bilt. Op dit feestelijke Goed Geld Gala 2008 werd bekend gemaakt dat IUCN NL een bedrag van 1 miljoen euro ontvangt uit de opbrengst van 2007.

Met het geld dat IUCN NL van de NPL heeft ontvangen, ondersteunt IUCN NL via het aankoopfonds (SPN) NGOs in ontwikkelingslanden die door middel van de strategische aankoop van natuurgebieden het verlies aan biodiversiteit tegen gaan. In totaal keert de Postcode Loterij ruim 225 miljoen euro uit aan 56 goede doelen.

Er zijn dit jaar drie nieuwe goede doelen bijgekomen, namelijk de organisaties Hivos, Sea Sheperd en BiD Network. Ook wordt er 9,1 miljoen euro uit gekeerd aan de HIER-Klimaatcampagne, een initiatief van de Postcode Loterij voor bewustwording van het mondiale klimaatprobleem.

Het is voor het 18e achtereenvolgende jaar dat de Postcode Loterij een groei realiseert voor haar goede doelen. Door mee te doen met de Postcode Loterij steunen de deelnemers met 50% van hun inleg goede doelen op het gebied van mens en natuur.

Go to top