1% bedrijfswinst naar biodiversiteitsbehoud

Het verdwijnen van ecosystemen en soorten gaat sneller dan ooit. Een biodiversiteitfonds waarin de 500 grootste internationale bedrijven minimaal 1% van hun winst storten, is dringend nodig. Dat zegt Willem Ferwerda, directeur van IUCN NL in een interview voor TV zender Het Gesprek dat vanavond wordt uitgezonden. Ferwerda is initiatiefnemer van Leaders for Nature, alsmede de open brief waarin topondernemers het kabinet opriep om meer te doen voor duurzaamheid en natuur.

Vanaf dinsdag 15 januari, 20.00 – 21.00 uur zal in “Een Duurzaam Gesprek”, wekelijks een Nederlandse topmanager te gast zijn, die als Leader for Nature zich inspant voor behoud van biodiversiteit en ecosystemen.

Te gast zijn onder meer Jan Zuidam, Raad van Bestuur DSM, Michiel Jaski, Raad van Bestuur Arcadis, Margot Scheltema, financieel directeur Shell Nederland, Alexander Rinnooy Kan, voorzitter SER en Peter Blom, algemeen directeur Triodos Bank. In de reeks worden ook ontvangen Irene van Lippe- Biesterveld van het NatuurCollege en Hans Eenhoorn, voormalig topman van Unilever en lid van de VN-taskforce on Hunger.

Go to top