Bedrijvennetwerk Leaders for Nature van start in India

Leaders for Nature, het bedrijvennetwerk van IUCN NL, heeft nu ook een Indiase tak. Dat werd woensdag bekendgemaakt op de Conventie over Biologische Diversiteit (CBD) in de Indiase stad Hyderabad. In het netwerk werken nationale en internationale bedrijven gezamenlijk aan het vergroenen van de economie, met speciale aandacht voor biodiversiteit en ecosystemen.

Het initiatief tot de oprichting van Leaders for Nature in India komt van de International Union for Conservation of Nature (IUCN) in samenwerking met de Confederation of Indian Industry (CII), ontwikkelingsorganisatie Hivos en de natuurorganisaties Wildlife Trust of India (WTI) en IUCN NL, het Nederlandse kantoor van IUCN.

In Nederland is Leaders for Nature (LfN) al sinds 2005 actief. Daan Wensing, die het netwerk leidt, is trots dat het succesvolle model nu wordt overgenomen door andere landen: “Betrokkenheid van het bedrijfsleven is essentieel voor de overgang naar een groene economie. De lancering van LfN in India toont aan dat steeds meer bedrijven zich dit realiseren en ook daadwerkelijk in actie willen komen om duurzaamheid in hun bedrijfsvoering te integreren.”
 

Go to top