Argentijnse senaat stemt in met betere natuurbescherming

De Argentijnse senaat heeft ingestemd met maatregelen voor betere bescherming van de natuur in het land. Dit deed zij nadat diverse partnerorganisaties van IUCN NL hiervoor hadden gepleit.

Dankzij de steun van de senaat komt er betere regelgeving omtrent zeereservaten. Ook gaat de overheid budget vrijmaken voor het behoud en duurzaam beheer van wetlands (drassige gebieden). Beide ecosystemen leveren belangrijke diensten, bijvoorbeeld schoon water en voedsel in de vorm van vis.

Het verzoek tot aanvaarding van deze maatregelen werd ingebracht door een coalitie van Argentijnse natuur- en milieuorganisaties, waaronder de IUCN NL partnerorganisaties FARN, Taller Ecologista, Fundación Humedales Argentina, M’Bigua en Alianza Sistema. “Fantastisch dat zij de politiek op deze manier tot actie hebben bewogen”, aldus Liliana Jauregui van IUCN NL.

Ze vervolgt: “Samen met onze partners werken wij al jaren aan goede wettelijke kaders voor de bescherming van La Plata.” Dit is het belangrijkste wetlandgebied van Zuid-Amerika en strekt zich uit over Argentinië, Brazilië, Bolivia, Paraguay en Uruguay. “Met deze maatregel zet Argentinië een mooie stap. We hopen dan ook dat de regeringen van de vier buurlanden het voorbeeld volgen.”
 

Go to top