IUCN NL brengt natuurorganisaties en bedrijven samen tijdens masterclass

Steeds meer bedrijven werken aan het vergroenen van hun bedrijfsvoering. Natuurorganisaties kunnen hier een belangrijke rol in spelen: als geen ander weten zij immers hoe je een positieve bijdrage aan de natuur kunt leveren. Op 19 november brengt IUCN NL beide partijen bijeen om de mogelijkheden voor samenwerking te verkennen.

Platform BEE

Tijdens de masterclass geven sprekers van onder andere Natuurmonumenten en Shell hun visie op succesvol partnerschap. Een belangrijk deel van de avond is echter ingeruimd voor een ‘meet & greet’, waarin medewerkers van NGO’s en bedrijven elkaar kunnen ontmoeten en ontdekken hoe zij zich samen kunnen inzetten voor het behoud en herstel van het natuurlijk kapitaal. “Dat is namelijk niet alleen in het belang van de natuurorganisaties: ook bedrijven zijn afhankelijk van grondstoffen en diensten uit de natuur”, zegt Bette Harms van IUCN NL.

IUCN NL is het platform voor 39 Nederlandse natuur- en milieuorganisaties. Ook werkt IUCN NL via haar programma’s Leaders for Nature en Platform BEE samen met ruim twintig bedrijven. “Dat maakt ons een logische schakel. We hopen dan ook op veel mooie nieuwe partnerschappen”, aldus Harms.

De bijeenkomst wordt gehouden bij Natuurmonumenten aan de Ackerdijkseplassen.
In het rechtermenu vindt u het programma en de link voor registratie voor de masterclass. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De toegang is gratis voor leden van IUCN.

Go to top