Financier groene projecten met de Green Finance Academy

Banken en bedrijven tonen steeds vaker interesse in het financieren van groene projecten of ontwikkelingsprogramma’s. Maar zij gaan niet zomaar met ieder project in zee. Met een vijfdaagse cursus helpt de nieuwe Green Finance Academy projectleiders hun projecten zo in te richten dat deze rendabel zijn en daarmee aantrekkelijk voor financiers.

Green Finance Academy helps environmental and development professionals to successfully access private sector finance for green projects.

De Green Finance Academy is een initiatief van IUCN NL, Alterra Wageningen UR en Nyenrode Business Universiteit. Gerhard Mulder, adviseur groene investeringen bij IUCN NL: “Als koepel van natuurorganisaties merken we dat onder maatschappelijke organisaties steeds meer behoefte is aan het aanboren van nieuwe financieringsbronnen, zeker nu de publieke fondsen teruglopen. Om daarin te slagen is het belangrijk dat hun medewerkers en bedrijven dezelfde taal leren spreken.”

De vijfdaagse cursus die de Academy aanbiedt bestaat uit interactieve sessies met experts in businessontwikkeling, marketing en private investeringen. Deelnemers worden uitgedaagd om hun lopende of nieuwe projecten te transformeren tot renderende investeringskansen voor financiers. De meest veelbelovende projecten maken kans op financiering uit het start-up fonds voor klimaatadaptatieprojecten van IUCN NL.

De cursus wordt gegeven van 23 tot en met 27 november op de campussen van Nyenrode en Alterra. Deelnamekosten bedragen 3.995 euro per persoon en zijn inclusief overnachting en catering. Tegemoetkoming in de kosten is in sommige gevallen mogelijk. Er zijn slechts 25 plaatsen beschikbaar. Meer informatie is te vinden op nyenrode.nl/gfa.

Go to top