Wolven en lynx in Armeens natuurreservaat

In een natuurreservaat in Armenië hebben videocamera’s een groep van zeven wolven en een lynx vastgelegd. De beelden leveren het bewijs dat deze zeldzame dieren goed gedijen in het reservaat, dat sinds 2011 met steun van IUCN NL wordt beschermd. Roofdieren als wolven en lynxen zijn essentieel voor het natuurlijke evenwicht in het gebied.

Made possible by the Dutch Postcode Lottery

“Het reservaat biedt een belangrijke habitat voor tal van soorten”, vertelt Marc Hoogeslag van IUCN NL. Eerder schoten de cameravallen al beelden van beren, moeflons, bezoargeiten, roofvogels en zelfs een Perzische panter. “Voor al deze dieren is continue bescherming van het gebied cruciaal.” In de regio wordt veel gejaagd. Ook wordt de habitat van de wilde dieren verstoord doordat boeren hun vee in het gebied laten grazen.

Lease
Het Kaukasus Wildreservaat wordt met steun van het landaankoopfonds van IUCN NL en het Britse World Land Trust beheerd door de lokale organisatie FPWC. In 2011 doneerde IUCN NL 20.000 euro voor de lease van 839 hectare grond in de kwetsbare randgebieden van het reservaat. Deze donatie werd mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Go to top