Vernieuwde website Rode Lijst van bedreigde soorten

30 April 2013 | News story

De website van de IUCN Rode Lijst van bedreigde soorten is vernieuwd. Op de nieuwe site kunnen natuurliefhebbers gemakkelijk zoeken naar informatie over hun favoriete planten en dieren.

Iedere soort op de Rode Lijst heeft een eigen profielpagina met foto’s, een interactieve wereldkaart met informatie over verspreiding en leefgebied, informatie over de status van de soort op de Rode Lijst en de grootste bedreigingen. Op de profielpagina wordt direct een selectie van verwante soorten getoond, zodat men deze gemakkelijk kan ontdekken.

Nieuw is ook dat bezoekers kunnen inloggen met hun Facebook- of Twitteraccount. In een eigen ‘My Species’ omgeving kunnen gebruikers favorietenlijstjes opslaan, bijvoorbeeld met de dieren die ze in het wild hebben gezien. Ook kunnen ze zelf foto’s uploaden.

De website is vanaf nu bereikbaar via http://discover.iucnredlist.org


This image shows the courtship behavior of Indian Bull frogs (Holobatrachus tigerinus). During the monsoon, the breeding males become bright yellow in color, while females remain dull. The prominent blue vocal sacs of male produce strong nasal mating call.